FŐZŐTANFOLYAM
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

 

 

Elmélet:

 

1. alkalom (alapismeretek):

  • A természetes táplálkozás alapelvei (12 pont).
  • Az egészséges konyha alapanyagai. Mi helyett, mit használjunk?
  • A reggeli-ebéd-vacsora aranyszabályai. A szervóra.
  • Félreismert ételeink. (só, cukor, méz, tej, ligh termékek, szója, édesítőszerek, hús, kávé, tea, olaj, margarin, vaj, főzőtejszín)

 

2. alkalom (sav-bázis egyensúly):

  • Lúgosítás.
  • Régi ételek új köntösben. (pl.: főzelék másként)
  • Csíráztatás.
  • Folyadékbevitel. (A víz!)
  • Hiánypótlás: vitaminok és ásványi anyagok egyensúlya a szervezetben.

 

3. alkalom (vércsoport szerinti diéta):

  • Vércsoport szerinti diéta.
  • Mindennapi kenyerünk! Gabonák (gabonakonyha), pelyhek, lisztek, kásák. Az egészséges müzli.
  • Fűszerek-gyógynövények. Gyógyító tápanyagok.
  • Adalékok a különböző élelmiszerekben.

 

4. alkalom (egyensúly-természetes rend)

  • Asztro-gasztro. Évszakok szerinti táplálkozás. A hét napjai!
  • Böjtölés aranyszabályai. A szervezet kitisztítása. (ayurvéda)
  • Természetes tartósítás. Aszalás, befőzés, fagyasztás.
  • Komplettálás. (Mit – mivel?)
  • Ételintolerancia (pl.: lactóz, glutén stb.)

 

 

Gyakorlat:

 

 

1. alkalom:

  • padlizsán pástétom
  • halava (Búza vagy kukorica alap. Ízesítés: aszalt gyümölcsök, magvak, kókuszreszelék stb.)
  • Bolognai spagetti másként

 

2. alkalom:

  • búzacsíra pástétom
  • brokkolikrém leves, pírított mandulával
  • köles-fasírt főzelékkel (Húsmentes fasírtok: kölesfasírt, cukkíni fasírt, karfiol fasírt stb. Főzelékek rántás nélkül. Köretek: zöldségpürék, párolt zöldségek, gabonák.)
  • olajos magvak, aszalt gyümölcsök mézzel

 

3. alkalom:

  • vöröslencse pástétom
  • kenyérsütés
  • zöldséges bulgur

 

4. alkalom:

  • zabkása (édes)
  • sütőtökpüré leves, füstölt sajttal
  • csicseriborsós egytál
  • három magos pogácsa