RECEPTEK - RAKOTT PADLIZSÁN MOZARELLÁVAL
BEJELENTKEZÉS
Név:
E-mail:

Rakott padlizsán mozarellával:

 

Hozzávalók:


2 nagyobb padlizsán
25 dkg mozzarella

3-4 db paradicsom

2 dl. paradicsomszósz
3-4 gerezd fokhagyma

Só, bors, bazsalikom, oregáno
kevés olívaolaj
 

 

Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, fél cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és egy kicsit pihentetjük. Ezután lisztben megforgatjuk és kevés olívaolajon világosra sütjük a karikák mindkét oldalát, közben bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra állítjuk.

A paradicsomszószt beleöntjük Egy felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, benyomjuk a fokhagymagerezdeket majd beleöntjük a paradicsomszószt. Ezután sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük. Jól összeforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a jénai tál alját és réstedede beletesszük a padliszán, paradicsom és mozarella szeleteket. A tetejére reszelt parmezánt szórunk. Ízlés szerint egyéb reszelhető sajtot, esetleg mascarponet tehetünk a tetejére. A forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.