Rakott padlizsán mozarellával:
Hozzávalók:
3-4 db paradicsom
2 dl. paradicsomszósz
Só, bors, bazsalikom, oregáno
Elkészítés: A padlizsánt meghámozzuk, fél cm vastag karikákra vágjuk, megsózzuk és egy kicsit pihentetjük. Ezután lisztben megforgatjuk és kevés olívaolajon világosra sütjük a karikák mindkét oldalát, közben bekapcsoljuk a sütőt és 180 fokra állítjuk. A paradicsomszószt beleöntjük Egy felforrósított serpenyőbe olívaolajat öntünk, benyomjuk a fokhagymagerezdeket majd beleöntjük a paradicsomszószt. Ezután sóval, borssal, bazsalikommal és oregánóval fűszerezzük. Jól összeforraljuk. Ezzel a szósszal megkenjük a jénai tál alját és réstedede beletesszük a padliszán, paradicsom és mozarella szeleteket. A tetejére reszelt parmezánt szórunk. Ízlés szerint egyéb reszelhető sajtot, esetleg mascarponet tehetünk a tetejére. A forró sütőben kb. 25-30 percig sütjük. Friss salátával tálaljuk.
|
|